Registered in RSCI
Journal" Herald of KRSU", 2014 year, Tom 14, no 5, p. 173- 177. UDC 614.2:664.094.415 (575.2)
Information about authors:

Султаналиева Роза Бакаевна – д-р мед. наук, профессор кафедры терапии № 1 КРСУ, гл. эндокринолог МЗ КР, тел.: (996-772) 350754, е-mail: sultanalieva_r@mail.ru
Бейшекеева Гульнара Ишеналиевна – ст. преподаватель кафедры терапии № 1 КРСУ, тел.: (996-556) 109760, е-mail: gulnara.beishekeeva@mail.ru

КАЧЕСТВО ЙОДИРОВАННОЙ СОЛИ В КЫРГЫЗСТАНЕ НА СОВРЕМЕННОМ ЭТАПЕ
Султаналиева Р.Б., Бейшекеева Г.И.
Abstract in Russian:

Представлены результаты внедрения стратегии Всеобщего йодирования соли в Кыргызстане. Изучена концентрация йода в соли, используемой в пищевой промышленности и общественном питании.

Keywords in Russian:

йододефицитные заболевания; йод; йодированная соль

КАЧЕСТВО ЙОДИРОВАННОЙ СОЛИ В КЫРГЫЗСТАНЕ НА СОВРЕМЕННОМ ЭТАПЕ
Султаналиева Р.Б., Бейшекеева Г.И.
Astract in Kyrgyz :

Представлены результаты внедрения стратегии Всеобщего йодирования соли в Кыргызстане. Изучена концентрация йода в соли, используемой в пищевой промышленности и общественном питании.

Keywords in Kyrgyz:

йододефицитные заболевания; йод; йодированная соль

QUALITY OF IODIZED SALT IN TODAY’S KYRGYZSTAN
Sultanalieva R.B., Beyshekeeva G.I.
Abstract in English:

The article deals with the results of the introduction of universal salt iodization strategy in Kyrgyzstan. The concentration of iodine in the salt used in food industry and public cateringwas examined.

Keywords in English:

iodine deficiency disorders; iodine; iodized salt

Copy the output according to GOST
Sultanalieva R.B. QUALITY OF IODIZED SALT IN TODAY’S KYRGYZSTAN / R.B. Sultanalieva, G.I. Beyshekeeva // Herald of KRSU. 2014. T. 14. No 5. S. 173- 177.